zondag 23 december 2012

Lofzang

Een norse blik kijkt uit over het veld. Achter die ogen schuilt succes van Ajax van de laatste jaren. Een man van de club, groot geworden op Voorland, gepokt en gemazeld in het nationale en internationale voetbal. In barre bestuurlijke tijden stuurde Frank de Boer Ajax naar twee successievelijke landstitels, lucratieve uitstapjes in de Champions League en zorgde er eigenhandig voor dat Ajax weer Ajax werd.

De winterstop zit eraan te komen en dus komt de geruchtenmachine weer op gang. Wie zal Frank nu weer moeten laten gaan voor het grote geld van de Engelse, Duitse of Spaanse competitie? En wie gaat hij dan halen. In samenwerking met Overmars kwamen er afgelopen zomer wat onverwachte konijnen uit de hoge hoed. "De Snor" wist in zijn reclameshow te vertellen dat Ajax met die selectie zeker niet mee zou doen voor het landskampioenschap. Frank wist wel beter. Stoïcijns bleef hij voor de camera's zijn vertrouwen in de groep uitspreken en hij bleef vertrouwen houden in zijn klasbakken, Christian Eriksen en Siem de Jong, en als vanzelfsprekend belonen zij dat vertrouwen.

Frank de Boer doet niet aan paniekvoetbal. Een slechte pot wordt niet afgestraft door een reservebeurt maar gebruikt om een speler op scherp te zetten voor de volgende pot. Een goede pot is een reden om nog scherper te wijzen op de details want Frank weet als geen ander dat de details belangrijk zijn. Dat ziet men in het buitenland ook. Het meest begeerde individu van deze Ajax selectie is daarom ook niet Siem de Jong, Christian Eriksen of Viktor Fischer. Het buitenland wil Frank de Boer.

Frank is het enige persoon van Ajax 1 van wie we het vertrek niet kunnen opvangen. Niet alleen voor het eerste elftal, maar ook voor de rest van de club. Frank is het toonbeeld van professionalisme, passie voor voetbal en de wil om te winnen. Hij is een voorbeeld voor elke jongen die in ons wit-rood-witte shirt mag dromen van een leven als voetballer. Hij is bij uitstek de man die de droom van de "fluwelen revolutie" kan omzetten in werkelijkheid. Wat mij betreft hebben Michael Kinsbergen en Edwin van der Sar maar één opdracht. Behoud Frank de Boer voor de club. Wat het ook mag kosten.

Frank de Boer.

Held.

1 opmerking:

  1. Zeker helemaal mee eens. Ook nu Viktor Fisher blijkbaar heeft aangegeven (F.C. Updat.nl) dat het voor hem het beste is om langer bij AJAX te blijven. En zoals een oud spreekwoord luidt: Als er één schaap (lees: Deen) over de dam is , volgen er meer. Dit zou dus best wel eens een teken voor de rest kunnen zijn om ook te verlengen en aan iets heel moois te bouwen, misschien te beginnen met de derde titel op rij.

    Ik heb er alle vertrouwen in!

    BeantwoordenVerwijderen