zondag 22 juli 2012

De trots van de Toekomst

De Toekomst is het sportcomplex van Ajax, hier spelen de amateur elftallen van Ajax en werkt het 1e regelmatig de training af. Maar de Toekomst staat toch het best bekend als de plek waar jong Ajax talent voor de ogen van talloze oud-spelers, scouts en fans de eerste stappen zet naar een mogelijke voetbal loopbaan bij AFC Ajax. Op 19 april 2011 meldde ene Victor Fischer zich op de Toekomst nadat Ajax €1.300.000 betaald zou hebben voor de jonge, talentvolle Deen.

Fischer speelde zijn eerste seizoen bij de A1 van Ajax en werd na de eerste wedstrijden van het seizoen 2011/12 door de bezoekers van de Toekomst aangeduid als het grootste talent in de selectie. Fischer werd met de A1 kampioen van Nederland en zijn naam werd definitief gevestigd in de Nextgen serie waar hij geweldig voetbal liet zien. Tegen het grote Barcelona maakte hij twee goals  en tegen Liverpool liet Fischer een hattrick aantekenen.

Fischer werd als beloning voor zijn geweldige eerste seizoen bij de A1 bij de A-selectie gehaald om de voorbereiding mee te maken en ervaring op te doen. Tegen SV Huizen gaf de Deen meteen zijn visite kaartje af met een goal. Ook tegen VV Oldenzaal en BV Veendam liet Fischer een goal aantekenen en tegen de Schotse topclub Celtic werd hij uitgekozen tot Man of the Match. Met fris, dreigend en ideeënrijk spel was de aanvaller een aanhoudende plaag voor alle tegenstanders gedurende de voorbereiding. Fischer is voortdurend beloont hiervoor met verlengingen van zijn verblijf bij de A-selectie.

De vraag die bij een ieder op de lippen ligt is natuurlijk of Frank de Boer nog om Victor Fischer heen kan. Fischer is zonder twijfel de man van de voorbereiding, en liet als geen ander zien wat hij waard is. Toch zijn er wel een aantal argumenten die het voor de hand liggende volmondig ja in de weg staan. Derk Boerrigter bijvoorbeeld, niet de minste. Derk, mits fit, klopt nadrukkelijk aan de deur bij Oranje en lijkt vooralsnog toch hoger in de pikorde te staan. Ook zal Frank de Boer voorzichtig willen zijn met Fischer om een eventuele terugval te willen voorkomen en zal de Boer Fischer niet overmatig willen belasten.

Desondanks lijkt Fischer voorbestemt om dit seizoen te gaan debuteren in de Eredivisie. Boerrigter is nog altijd herstellende en Victor is eenvoudig overeind gebleven tussen meer gelouterde spelers als Özbiliz en Ebecilio. Sterker nog. de jong Deen is nu al een smaakmaker bij Ajax. Jong Ajax zal zich best nog wel mogen verheugen op optredens van deze jonge geweldenaar, maar een bekend voetbal gezegde luid "wat goed is komt snel".

Victor Fischer komt eraan en snel ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten