dinsdag 10 juli 2012

Prima, zo’n EK!

Het EK is koud begonnen of Nederland is al weer bijna klaar. Een 0-1 verlies tegen Denemarken en een ontluisterende 1-2 tegen Duitsland hebben van de uitschakeling bijna een formaliteit gemaakt. Kommer en kwijl. Of toch niet? De diehard Oranje fan zal er goed ziek van zijn, en eerlijk is eerlijk, gisteren voor de TV was ik ook niet het zonnetje in huis.

Vol onbegrip sprak ik met vrienden en collega’s over de onbegrijpelijke keuzes van de bondscoach. Geen Emanuelson, geen Anita maar wel Bouma bijvoorbeeld. En dan natuurlijk het bankzitten van Huntelaar en van der Vaart, toch niet de minste jongens. Nee Billenknijper Bert blijft volhouden met Van Persie en Van Bommel en speelt feitelijk in een 6-1-3 opstelling. Van Bommel toonde gister een treffende gelijkenis met een standbeeld, Van Persie was ouderwets onzichtbaar en Sneijder deed zijn stinkende best maar is dit jaar, in tegenstelling tot 2 jaar terug, niet in staat het toernooi in zijn eentje naar zijn hand te zetten.

Een dag later slaat dan toch weer ware liefde toe, namelijk die voor Ajax. Waar we allemaal verbijstert waren dat Anita niet mee mocht, ben ik nu eigenlijk ontzettend blij dat onze kuitenbijter lekker ontspannen op Curaçao zit. Die komt lekker ontspannen en uitgerust terug en heeft niet de teleurstelling van een faliekant misgelopen EK in zijn lijf. En voor Van der Wiel is dit misschien ook wel goed, wordt hij hopelijk wakker uit die winterslaap die als sinds 2012 duurt. En mocht Narsingh dan komen, heeft die in zijn jonge voetballeven al eens geroken aan het grote werk en teleurstelling en kan hij bij Ajax dan zijn zinnen zetten op succes!

Daar staat tegenover dat men in Eindhoven nu toch misschien wat twijfels krijgt over de heer van Bommel. Dat standbeeld tegen Eriksen, Jansen of Siem de Jong? Bouma, Willems, Strootman, allemaal mochten ze wel mee van Van Marwijk na hun geweldige seizoen in Nederland. Als ze terugkomen beginnen de trainingen al weer.

5 augustus mag PSV dan weer naar Amsterdam komen voor de Johan Cruijff schaal. Tegenover staat een Ajax waar de spelers lekker uitgerust zijn, vrij van teleurstelling van dit waardeloze EK en vastbesloten de volgende bondscoach aan te tonen dat de keuzes van Van Marwijk de verkeerde waren.

Ik heb er nu al weer zin in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten